social bookmarks
facebook
twitter

Chechen

documentaire
 Registratie gesloten
 
24
Datum: 21 mei 2017 15:00 - 19:00


In de periode maart - mei presenteert BLINIBIOSCOOP filmmiddagen met de thema
PROTESTEN IN RUSLAND EN OEKRAÏNE: VAN MAATSCHAPPELIJKE NAAR PERSOONLIJKE
 
De vertoningen worden georganiseerd in samenwerking met de Foundation Max van der Stoel (FMS) en de studie van Marina Razbezhkina .

Regisseur Beata Bubenets volgde Roeslan Arsajev, die zichzelf simpelweg "Tsjetsjeen" noemt,  in 2014 tijdens de crisis in Oekraïne.
Als vrijwillig soldaat beschermde hij de demonstranten op het Maidanplein in Kiev om vervolgens naar het oosten te trekken, waar in de regio Donbass pro-Russische separatisten tegen het regeringsleger strijden.

Chechen is een observerend, intiem portret van deze wonderlijke, ontheemde huurling, die een onmiskenbaar gewelddadige kant combineert met een zacht hart: steeds blijft hij op zoek naar de ware liefde.

Bubenets is met haar camera aanwezig op belangrijke historische momenten. Ze brengt de Oekraïense crisis terug tot menselijke proporties en maakt tegelijk de omvang ervan duidelijk.
Bijvoorbeeld in de door haar opgevangen gesprekken op straat, waar de kloof tussen de pro-Russische inwoners van Oekraïne en hun tegenstanders onoverbrugbaar lijkt. 

Gesproken - Russisch
Ondertiteld - Engels
Productie - Marina Razbezhkina Studio

 
 

 

Adres
Oostmaaslaan 950
 
2020  BLINIBIOSCOOP  is tot stand gekomen in samenwerking met COVOR, Podium O950, Leidsfilmfestival, De Tijger produkties.