social bookmarks
facebook
twitter

ontmoet Oekraiener

documentaire
 Registratie gesloten
Datum: 2 april 2016 19:00 - 22:00

Gaat u uw stem uitbrengen op 6 april? Of weet u dat nog niet? Weet u waarover het referendum gaat? Of heeft u daar vragen over?
Kom naar de film- en debatavond en leer meer over Oekraine.

Ooit een Oekraïner ontmoet?
Leer ze kennen voordat u stemt bij het referendum op 6 april.
Een boeiende presentatie door zeven jonge Oekraïners. Over hun land, hun leven, hun (en onze) toekomst. Aansluitend wordt een film over Krim vertoond.
Daarna gaan wij met Oekrainse gasten in discussie.

De film gaat over de politieke problemen over een periode van 160 jaar Krim-geschiedenis. Van de Russische-Turkse oorlog, van 1853 tot 1856, tot aan nu. Het is een turbulente periode geweest. In de film wordt gedetailleerd teruggekomen op de periode sinds 1920: met het terugtrekken van “wit”, Makhno, rekolonisatie, het rode terreur, oorlog, samenwerking, de door de USSR bedachte overdracht van de Krim aan Oekraïne en nog veel meer. De film toont onmiskenbare documenten, foto’s en video’s die vertellen over de genocide van de inheemse volkeren.

Engels ondertiteld
Geregisseerd door Igor Poddubniy.

Op 6 april vind er een referendum plaats over het samenwerkingsverdrag met Oekraïne. Dit samenwerkingsverdrag zorgt voor een betere handelsrelatie tussen de EU en Oekraïne. Daarnaast zorgt dit verdrag voor meer vrede en stabiliteit in Oekraïne zelf, wat Oekraïne een stabieler grensland maakt. Tot slot intensiveert dit verdrag de samenwerking tussen de EU en Oekraïne op het gebied van justitie en veiligheid, democratie en respect voor fundamentele rechten en vrijheden. Associatieverdrag kan bij uitstek een positieve rol spelen bij het bestrijden van corruptie in Oekraïne. Mede door deze avond proberen wij aandacht te creëren voor dit referendum en mensen aan te sporen daadwerkelijk te gaan stemmen.

 

 

Adres
Oostmaaslaan 950, 3063 DM Rotterdam, Нидерланды
 
2020  BLINIBIOSCOOP  is tot stand gekomen in samenwerking met COVOR, Podium O950, Leidsfilmfestival, De Tijger produkties.