social bookmarks
facebook
twitter

Film- en debatmiddag: Waarover gaat het referendum van 6 april?

documentaire
Datum: 3 april 2016 14:30 - 18:30

The Crimean Peninsula: The Resort of Strict Regime

Op 6 april vind er een referendum plaats over het samenwerkingsverdrag met Oekraïne. Dit samenwerkingsverdrag zorgt voor een betere handelsrelatie tussen de EU en Oekraïne. Daarnaast zorgt dit verdrag voor meer vrede en stabiliteit in Oekraïne zelf, wat Oekraïne een stabieler grensland maakt. Tot slot intensiveert dit verdrag de samenwerking tussen de EU en Oekraïne op het gebied van justitie en veiligheid, democratie en respect voor fundamentele rechten en vrijheden. Associatieverdrag kan bij uitstek een positieve rol spelen bij het bestrijden van corruptie in Oekraïne.

Gaat u uw stem uitbrengen op 6 april? Of weet u dat nog niet? Weet u waarover het referendum gaat? Of heeft u daar vragen over? Kom naar de film- en debatmiddag op 3 april in het Cultureel Centrum in Zuidhorn en ga na het bekijken van de film ‘The Crimean Peninsula: The Resort of Strict Regime’ met deskundigen in gesprek.

Programma:
14.30 uur Ontvangst met koffie/thee
15.00-17.00 uur Film
17.00-18.30 uur Discussie en debat

De film gaat over de politieke problemen over een periode van 160 jaar Krim-geschiedenis. Van de Russische-Turkse oorlog, van 1853 tot 1856, tot aan nu. Het is een turbulente periode geweest. In de film wordt gedetailleerd teruggekomen op de periode sinds 1920: met het terugtrekken van “wit”, Makhno, rekolonisatie, het rode terreur, oorlog, samenwerking, de door de USSR bedachte overdracht van de Krim aan Oekraïne en nog veel meer. De film toont onmiskenbare documenten, foto’s en video’s die vertellen over de genocide van de inheemse volkeren.

Na afloop van de film is er een gesprek met deskundigen:
Tjeerd van Dekken (TweedeKamerlid PvdA);
Nicolaas Kraft van Ermel (Rusland- en Oekraïnedeskundige RijksUniversiteit Groningen).
Het gesprek zal worden geleid door Kido Koenig, trainer en adviseur.

Mede door deze avond proberen wij aandacht te creëren voor dit referendum en mensen aan te sporen daadwerkelijk te gaan stemmen.

De film is Engels ondertiteld

Voertaal van het gesprek is Nederlands

geregisseerd door Igor Poddubniy 

 

Adres
Cultureel Centrum, Jellemaweg 3
 
2020  BLINIBIOSCOOP  is tot stand gekomen in samenwerking met COVOR, Podium O950, Leidsfilmfestival, De Tijger produkties.