social bookmarks
facebook
twitter

Sochi - all in the game

documentaire
 Registratie gesloten
 
16
Datum: 20 januari 2019 15:00 - 18:00

In deze film zijn beelden te zien van het Olympisch Park, het nieuwe dorp gebouwd voor mensen die moesten verhuizen vanwege de bouw van het Olympisch park, de stad Sotjsi met alle nieuwe gebouwen, de kust, sporters op het strand, het Olympisch skigebied en een tulp kwekerij.

Inwoners van Sotsji en enkele toeristen vertellen over het leven in Sotjsi, hoe ze denken over Poetin, de MH 17 ramp, de moord op Nemtsov, de oorlog in Oekraine, Amerkia, Europa en Nederland. Mensen met een wat kritischere blik op Poetin en zijn beleid wilden niets vertellen voor de camera en als ze al kritiek wilden uiten dan wilde men niet in beeld.


geregisseerd door Christine van Hout

Gesproken Russisch
Ondertiteld Nederlands

Regisseur Christine van Hout zal aanwezig zijn voor Q&A.

CHRISTINE VAN HOUT
Tijdens mijn werkende bestaan als cognitief gedragstherapeut fantaseerde ik graag of ik nog wat anders kon gaan doen. Ik kon aardig fotograferen, maar niet goed genoeg om daar mijn beroep van te maken. Na een reis door Rusland besloot ik Russisch te gaan studeren, wat het interessanter voor mij maakte om in Oost Europa te reizen. In de jaren negentig ben ik tijdens mijn vakanties fietsreizen gaan uitzetten in Rusland en op de Krim, dat toen nog bij Oekraïne hoorde. Ik sprak daar met veel mensen, die me de meest wonderlijke verhalen vertelden. Ik maakte veel foto’s maar mijn foto’s vertelden niet het hele verhaal. Zo kwam ik op het idee om te gaan filmen.
CHRISTINE VAN HOUT

 

 

 

Adres
Oostmaaslaan 950, Rotterdam
 
2020  BLINIBIOSCOOP  is tot stand gekomen in samenwerking met COVOR, Podium O950, Leidsfilmfestival, De Tijger produkties.